سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آزادی بیان
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
به سایت ما خوش آمدید

مقاله ای به نقل از دکتر محمد طاهر کنعانی

اخیرا ماهواره یوتل ست با قطع برنامه های برون مرزی ماهواره ای صدا وسیمای کشورمان،اصل حقوقی وفلسفی آزادی بیان رابه چالش کشید. آزادی بیان واندیشه امروزه به اصل قوی تری به نام آزادی اطلاعات وخبررسانی وآزادی رسانه متحول شده است.تاوقتی رسانه های آزاد موافق ومخالف وجود نداشته باشند؛سخن از آزادی بیان امری بیهوده وغیرعملی است.براساس ماده 19اعلامیه جهانی حقوق بشروماده19میثاق بین المللی حقوق مدنی وسیاسی وماده 10 کنوانسیون اروپایی حقوق بشروماده13 کنوانسیون امریکایی حقوق بشر،آزادی بیان شامل هر گونه تحصیل وانتشار واشاعه وتفحص اطلاعات وافکار به هر وسیله ی مناسب وخارج از مزرها می گردد.آیا غربی هامی خواهند درمبنای تمدن خود(آزادی اندیشه وبیان واصول حقوق بشروآزادی رسانه ولیبرالیسم )تجدیدنظر کنند؟درصورت مثبت چرا واکنش هاچنین آزادی ستیز وضد حقوقی شده است؟ بدون شک این واکنش های بی سابقه ،در خلال جنگ سرد بین ایران وامریکا بوجود آمده است.ازطرف ما نیزازیک سو درطول سالیان گذشته ،با ارسال پارازیت از پخش برنامه های ماهواره ای فرامرزی جلوگیری شده است.از سوی دیگر با روش های فیلترینگ شاهراههای رسانه ای اینترنتی محدود گردیده واکنون نیز برنامه ریزی برای جایگزینی اینترانت ووعده ی استفاده از شبکه ی ملی اینترنت و کنترل وحذف بسیاری سایت ها رامی دهیم.البته عوامل دیگر مانند تشدید تحریم ها وبرگزیدن روش های خصمانه غربی ها بدون شک در این تصمیمات نا بخردانه شان موثر است.

ادامه مطلب...


موضوع مطلب : آزادی بیان در اسلام و رسانه ها

شنبه 91/8/20 :: 9:0 صبح

فردریک کبیر که از سال 1740 تا 1786 بر کشور آلمان حکومت می کرد معتقد به آزادی اندیشه بود و رشد فکری مردم را در گرو آن می دانست او یک روز سوار بر اسب با همراهانش از یکی از خیاباهای برلن می گذشت . گروهی از مخالفان اعلامیه تند و تیزی علیه او بر دیوار چسبانده بودند . فردریک آن را به دقت خواند و گفت : بی انصافها چقدر اعلامیه را بالا چسباند اند ما که سوار اسب هستیم آن را به راحتی خواندیم ولی افراد پیاده برای خواندنش به زحمت می افتند . آن را بکنید و پایین تر بچسبانید تا راحت تر خوانده شود . یکی از همراهان با  حیرت گفت : اما این اعلامیه بر ضد شما و اساس امپراتوری است . فردریک با خنده می گوید : اگر حکومت ما واقعا به مردم ظلم کرده و آنقدر بی ثبات است که با یک اعلامیه چند خطی ساقط شود همان بهتر که زودتر برود و حکومت بهتری جای آن را بگیرد ، اما اگر حکومت ما بر اساس قانون و نیکخواهی و عدالت اجتماعی و آزادی بیان و قلم است مسلم بدانید آنقدر ثبات و استحکام دارد که با یک اعلامیه از پا نیفتد .




موضوع مطلب : آزادی بیان در اسلام و رسانه ها

شنبه 91/8/20 :: 8:56 صبح

 

با عرض پوزش از دوستان عزیز ، به دلیل برخی مشکلات ، در اسرع وقت فایل فلش این سخنرانی را در وبلاگ قرار میدهیم ...

 

 

یک شاخص دیگر براى پیشرفت، عدالت است. اگر کشورى در علم و فناورى و جلوه‌هاى گوناگون تمدن مادى پیشرفت کند، اما عدالت اجتماعى در آن نباشد، این به نظر ما و با منطق اسلام پیشرفت نیست. امروز در بسیارى از کشورها علم پیشرفت کرده است، صنعت پیشرفت کرده است، شیوه‌هاى گوناگون زندگى پیشرفت کرده است، اما فاصله‌ى طبقاتى عمیق‌تر و شکاف طبقاتى بیشتر شده است؛ این پیشرفت نیست؛ این پیشرفتِ سطحى و ظاهرى و بادکنکى است. وقتى که در یک کشورى، جمعیت معدودى بیشترین بهره‌ى مادى را از آن کشور میبرند و در همان کشور، در خیابانها مردم از سرما و گرما میمیرند، عدالت اینقدر نامفهوم و غیر عملى در آن کشور است. در خبرهاى جهانى میخوانیم که در فصل تابستان در شهرهاى ایالتهاى مختلف آمریکا، افرادى از گرما میمیرند! خب، چرا کسى از گرما بمیرد؟ این غیر از این است که سرپناه ندارند، خانه ندارند، جا ندارند؟ آمریکا همان کشورى است که ثروتمندترین آدمهاى دنیا و گردن‌کلفت‌ترین شرکتها و کارتلها و تراستهاى دنیا در آن کشور هستند؛ بیشترین سود تجارتهاى سلاح در آن کشور است؛ اما در کشورى که آن ثروتهاى افسانه‌اى وجود دارد، عده‌اى در تابستان از گرما، و در زمستان از سرما جان میدهند و میمیرند! این معنایش عدم وجود عدالت است. حالا در فیلمهاى سینمائى و ادعاهاى افسانه‌اى و داستانى، شکلهائى از عدالت را نمایش بدهند؛ خب، این با واقعیت فاصله‌اش بسیار زیاد است. در کشورهائى که با شیوه‌ى اقتصادىِ سرمایه‌دارى اداره میشوند و نام لیبرالیسم - آزادگرائى - را روى خودشان گذاشته‌اند، یک چنین بدبختى‌هائى وجود دارد؛ در آنجا واقعیت زندگى این است. ما اگر بخواهیم پیشرفت کنیم، در درجه‌ى اول، یکى از شاخصهاى مهم، عدالت است.«بیانات در اجتماع مردم اسفراین‌ 1391/07/22»

 

اطلاعات فایل دریافتی :

حجم : 10 مگابایت | فرمت flv

زمان : 03:14

دانلود - Direct Download Link




موضوع مطلب : ولایت فقیه و رهبری در جامعه

جمعه 91/8/19 :: 10:27 صبح

امروز قصد دارم تنها صحبت هایی رو بزارم که دشمنان ما در مورد سید علی آقا گفتن:
روزنامه آمریکایی یو. اس. ای تودی به نقل از گزارش «آمریکن اینترپرایز» مینویسد: «بزرگترین مشکل آمریکا در ایران، حضور یک حریف قدرتمند- با استفاده از واژه SUPER OPPONENT (ابر حریف)- به نام [آیت الله] خامنه ای است که نقشه راه را می شناسد و مردم به او اعتماد آمیخته به اعتقاد دارند».

نتانیاهو:قبلا درباره خطر هسته ای ایران هشدار داده ام اما امروز میخواهم خطر پیچش تاریخ به نفع ایران را گوشزد کنم [آیت الله]خامنه ای از تنگه خیبر در عربستان تا تنگه ی جبل الطـــارق در مراکش را به لرزه انداخته و ملتها را به سوی خود جــلب کرده است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه که هیچ تعلق مذهبی نداشته و شخصی لائیک به شمار می رود، پس از دیدار با رهبر انقلاب می گوید: با عنایات به مطالعاتی که من درباره ی مسیح داشته ام، در ملاقات با رهبر ایران، تمام ویژگی های نوشته شده برای مسیح را در آیت الله خامنه ای دیدم و برایم متجلی شد.
وی ادامه داده است: حکیم بزرگی در ایران نشسته است که به ذهن من خطور نمی کرد او تا به این حد همه جانبه نگر باشد.

 کاندولیزا رایس- وزیر سابق امور خارجه امریکا و از تئوریسین‌های برجسته این کشور در گفتگو با رویترز به صراحت اعلام میدارد: «رهبر ایران می‌تواند نقشه‌هایی را که بهترین ذهن‌ها با صرف بیش‌ترین بودجه‌ها در زمانی بسیار طولانی کشیده و مجریانی ماهر اجرای آن را به عهده گرفته‌اند، با یک سخنرانی یک‌ساعته خنثی کند.»

از این دست سخنان و اعترافات غرب زیاد است این ها تنها مشتی بود نمونه خربارها


درد دل: سال 59 به یکی از اساتید یهودی آلمان گفته شد: «استاد! چرا رسانه‌های شما نمی‌گویند امام خمینی؟». خنده‌ای کرد و گفت «آخر ما بعضی چیزها را متوجه شدیم!». کیف‌اش را باز کرد و یک کتاب درآورد. ترجمه‌ی آلمانی کتاب «ولایت فقیه» امام بود. گفت «آقای خمینی یک تئوری جهانی دارد. وقتی ما بگوییم "امام"، ایشان بین کشورهای دنیا شاخص می‌شود. چون کلمه‌ی "امام" قابل ترجمه نیست. ولی وقتی بگوییم "رهبر"، این کلمه در فرهنگ غرب بار منفی دارد. دیگر ما ایشان را کنار استالین و موسیلینی و هیتلر قرار می‌دهیم. کلمه‌ی "رهبر"به نفع ما و کلمه‌ی "امام" به نفع آقای خمینی است.





موضوع مطلب : ولایت فقیه و رهبری در جامعه

سه شنبه 91/8/16 :: 3:22 صبح

این طرح  جز طرح هایی است که خیلی دوستش دارم، هر وقت که بهش نگاه میکنم احساس خوبی بهم دست میده نمیدونم چرا، اما شاید دلیلش این باشه که عکس می خواد بگه هرچی هم اوضاع سخت و سخت تر بشه به همت جوانان این دیار سید علی تنها نخواهد ماند.... انشا الله


درد دل: تلخی همان یک باری که علی(علیه السلام) را تنها گزاشتند برای همیشه تاریخ کافی است؛ دیگر نخواهیم گذاشت کوفی صفتان سید علی را تنها بگزارند
.




موضوع مطلب : دلنوشته

سه شنبه 91/8/16 :: 2:0 صبح

 

اشاره

با فرا رسیدن عید غدیر، این واقعه بزرگ تاریخی در اسلام، دل ها متوجه یک امر مهم اعتقادی و اجتماعی و سرنوشت ساز در زندگی می شود که آن، ولایت و رهبری جامعه دینی است. این امر از دو جهت بااهمیت است: یکی به سبب اصل ضرورت وجود امام و ولیّ در جامعه اسلامی و دیگری به سبب ویژگی های یک امام و رهبر در جامعه دینی. به همان دلیل که پیامبر به تأسیس حکومت اسلامی اقدام کرد، این حکومت باید به حیات خود ادامه دهد و همچنان که جامعه اسلامی نوپا، به رهبری چون پیامبر که خود، نمونه همه مکارم اخلاق است، نیازمند بود، این جامعه نیز برای رشد و بالندگی خود، به رهبران این چنینی نیاز دارد.

 

ارزش و اهمیت ولایت و رهبری در جامعه اسلامی

قرآن، این منشور جاوید هدایت و روشنگری، جایگاه و اهمیت امر امامت در جامعه اسلامی را چنین بیان می کند:

حکمت: «از ابن عباس و ابوذر و حُذَیفَه مروی است که هنوز اهل بیعت [با علی در روز غدیر] متفرق نشده بودند که جبرئیل ـ علیه السلام ـ نازل شده، رسول خدا(ص) را خوشحال ساخت به این آیه مبارکه: «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلاَمَ دِینًا.»[1] [و] آن حضرت را بشارت داد و حاضران روز غدیر، بلکه عالَمیان را خبردار گردانید که اسلام در آن روز کامل شد و نعمت الهی بر بندگان اتمام پذیرفت و رضا و خشنودی خالق ارض و سماء از مسلمانان، در آن روز به حصول پیوست.

از اینجا معلوم می شود که واجبات دیگر، خواه از اصول[2] و خواه از فروع، نزد الله تعالی مثل امامت و ولایت نیست [که] اکمال دین و اتمام نعمت را به امیری و سرداری و صاحب اختیاری آن مرکز دایره امامت و سرکرده سلسله ولایت منوط[3] ساخت».[4]

ادامه مطلب...


موضوع مطلب : ولایت فقیه و رهبری در جامعه

دوشنبه 91/8/15 :: 11:12 صبح

 

فقیه کسی است که قوه و نیروی فعلی برای استخراج احکام شرعی از منابع اولیه آن (کتاب سنت ، اجماع و عقل) را داشته باشد .
ولایت فقیه یعنی تصدی و اداره جامعه اسلامی به وسیله فقیهی مدیر ، مدبر ، سیاستمدار ، هوشمند ، امانتدار و عادل .
هدف امامت و رهبری

امامت و رهبری برای نجات مردم از شرک ، ظلم ، جهل و تفرقه است ؛ و تلاش امامان معصوم (ص) هم برای کسب قدرت به جهت پیاده کردن و اجرای احکام و قوانین الهی بود . امامت در اسلام پُست نیست ، مسؤلیت است و امامان در زندگی شخصی خود در خوراک ، پوشاک و مسکن همانند دیگر مردم بودند و به هنگام لزوم مانند دیگران در دادگاه حاضر می شدند ، کار می کردند و هیچ گونه مزایای فوق العاده ای نداشتند . اصوا عقائد.
 ابن عباس می گوید: خدمت حضرت علی (ع) رسیدم امام مشغول وصله زدن کفش خود بود . امام پرسید قیمت این لنگه کفش چقدر است ؟ گفتم ارزشی ندارد . امام (ع)فرمود: به خدا سوگند همین لنگه کفش نزد من بیشتر از حکومت بر شما ارزش دارد مگر آنکه حقی را به پا دارم یا باطلی را از بین ببرم . نهج البلاغه خطبه 33

دلایل اثبات ولایت فقیه

ولایت فقیه یکی از انواع ولایت تشریعی است . در عصر غیبت فقیه جامع الشرایط عهده دار ولایت رهبری جامعه اسلامی می گردد . و این از بدیهیات و ضروریات عقلی است . امام خمینی ره می فرماید : « ولایت فقیه از موضوعاتی است که تصور آنها موجب تصدیق می شود و چندان به برهان احتیاج ندارد . به این معنا که هر کس عقائد و احکام اسلامی را حتی اجمالا دریافته باشد چون به ولایت فقیه برسد و آن را به تصور در آورد ، بی درنگ تصدیق خواهد کرد و آن را ضروری و بدیهی خواهد شناخت » اما برای روشن تر شدن مسئله به طرح دلایل عقلی و نقلی اثبات ولایت فقیه می پردازیم .

ادامه مطلب...


موضوع مطلب : ولایت فقیه و رهبری در جامعه

دوشنبه 91/8/15 :: 11:3 صبح
<      1   2   3   4      >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آرشیو وبلاگ
پیوندها
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر

بازدید امروز: 20
بازدید دیروز: 14
کل بازدیدها: 59613

تا نبینی باور نمی کنی